‘SOCIAL MEDIA STRESS’ DEBAT OP 2: EN DE MOGELIJKHEDEN DAN?

Zeker de moeite waard te lezen na de uitzending van afgelopen zaterdag. Voor het volledige artikel http://socialmediawijs.nl/2012/05/13/social-media-debatop2/
05.13.2012
‘SOCIAL MEDIA STRESS’ DEBAT OP 2: EN DE MOGELIJKHEDEN DAN?
Categories: Blog

Gisteravond waren wij aanwezig bij het programma ‘Debat op 2′ met als onderwerp ‘Social Media Stress’. Onze insteek was om balans in de discussie te brengen: sociale media bieden immers ook vele kansen.

Thijs & Linda bij Debat op 2

Afgelopen donderdag werden wij benaderd door de redactie van Debat op 2 om in het publiek zitting te nemen, omdat wij betrokken zijn bij het onderwerp Sociale media en jongeren. Dit debat, naar aanleiding van het veelbesproken onderzoek ‘Jongeren leiden aan social media stress’, had in potentie een mooi inkijkje kunnen bieden in de verschillende standpunten over het gebruik en de impact van sociale media op de maatschappij. Een mooie kans om het vooral ook over de mogelijkheden van sociale media te hebben die naar ons idee eerder te weinig dan teveel besproken worden in de ‘oude’ media.

Vlak voor de uitzending nodigde presentatrice Ghislaine Plag het publiek uit om vooral mee te discussiëren, maar hiervoor bleek helaas geen ruimte en aandacht. Spijtig, zo vonden ook anderen die wij naderhand spraken, met name omdat de discussie nogal zwart-wit werd neergezet en een aantal aspecten niet (en anderen over-) belicht werden. Dit leidde gisteravond al tot een kritisch blog getiteld: “Debat” op 2… wat een farce van Xaviera Ringeling. Ook de reacties op Twitter (#debatop2) logen er niet om.

Om vast te houden aan ons profiel van de positieve insteek, gaan wij in dit blog niet het programma afkraken, maar gebruiken wij het als podium om aan te geven wat wij graag hadden willen delen met de kijkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s