Jongensprobleem HO aangepakt | Verruim de horizon

See on Scoop.itMaster Onderwijskunde Leren & Innoveren

Bron: Sciene Guide Jongens worden zorgenkinderen nu ze ook in het hoger onderwijs onderpresteren. Meisjes gaan vaker naar de universiteit, halen hogere

Manuela Bazen’s insight:

De UvA/HvA komt met het actieplan “Jongens wat is er aan de hand?” Met dit plan willen de universiteit en de hogeschool het onderpresteren van mannelijke studenten aanpakken. Tijdens het debat over het actieplan zette publicist Dorien Pessers de uitdagingen voor HBO en WO scherp neer. “Er ís een jongensprobleem en het heeft zin dat te problematiseren. We zijn de beste kwaliteiten van mannen in onze samenleving aan het verliezen.” 

 

Tja, wat het actieplan nou inhoudt dat staat er niet bij. Het commentaar van Asha ten Broeke van Kennislink lijkt zinniger:

 

Asha stelt dat het jongensprobleem overschat wordt en dringt aan op enige relativering. Het is vooral de opmars van de meisjes die de indruk van neergang bij jongens zou wekken. “Meisjes hebben enorm van de emancipatie geprofiteerd en zijn veel beter gaan presteren, maar jongens zijn het nauwelijks slechter gaan doen”. 

See on www.bmcjeugd.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s