Ontwerp lessen rondom videofilmpjes.

See on Scoop.itICT in de school

TEDed is een tool waarmee het mogelijk is om een interactieve online les te ontwerpen rondom
een zelf te kiezen Youtube-filmpje.

Eerst dient een Youtube-filmpje te worden geüpload. Vervolgens kan de “Lesson Editor” worden gestart en kunnen daar naar keuze een inleidende tekst (let’s begin), meerkeuzevragen en open vragen (think), een discussieplatform (discuss), een tekst/opdracht (dig deeper) en/of een slotwoord/opdracht (and finally) aan worden toegevoegd. Wil je geen gebruik maken van één of meer van deze onderdelen dan kun je die uitschakelen met een druk op de knop “Exclude”.

Bij het invoeren van een meerkeuzevraag kan worden aangegeven aan welk videofragment deze vraag is gerelateerd; als de vraag fout wordt beantwoord wordt de leerling automatisch doorgelinkt naar betreffende videofragment en krijgt hij nogmaals de gelegenheid de vraag te beantwoorden. De antwoorden die door de leerlingen zijn gegeven worden automatisch opgeslagen en zijn als een Excel-spreadsheet te downloaden.

Bij de onderdelen dig deeper, discuss en finally kunnen hyperlinks worden opgenomen, zodat kan worden doorgelinkt naar andere sites, zo je wilt een andere TEDed- les.
Ben je klaar met het maken van een les dan kun je die beoordelen in een preview en desgewenst publiceren.

Manuela Bazen’s insight:

Eigenlijk verplichte kost voor elke leerkracht die wel eens filmpjes ter ondersteuning van haar lessen (bijv. WO) gebruikt…..

See on ict-idee.blogspot.nl

Plaats een reactie