10 redenen om tekstboeken achter ons te laten

De scholen zijn weer begonnen of gaan weer beginnen. Het klassieke beeld van de leerling op de fiets met een dikke rugtas op is weer te zien in de straten in de stad en langs de velden om de dorpen. Mooie beelden maar langzamerhand zouden zij moeten verschuiven naar ons collectieve geheugen, het zwart-wit tijdperk, alleen op foto’s moeten zijn terug te zien.

Tekstboeken hebben hun beste tijd in het onderwijs wel gehad. Zij worden vriendelijk bedankt maar kunnen nu van een welverdiende rust gaan genieten. Hier zijn 10 redenen waarom.

Source: fdroog.wordpress.com

10 Prachtige redenen om papieren tekstboeken af te schaffen, waarvan ik de reden "Het leven zelf staat niet in een boek, waarom zou leren alleen via boeken kunnen?" de allermooiste vind.

Maar meteen hoor ik dan weer allerlei bezwaren en argumenten m.b.t. kwaliteit, overzichtelijkheid, beschikbaarheid etc. Ja, inderdaad, dat klopt. Maar laten we eerst eens beginnen met "Ja. punt" en niet meteen met "Ja, maar…". Om mijn favoriete blog van Frans er nog maar eens even bij te halen…… 

See on Scoop.itMaster Onderwijskunde Leren & Innoveren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s