Men, Women & Children: Filmtip voor ouders, jongeren en social media fans • Numrush

Hollywood wordt de laatste decennia regelmatig voor het blok gezet: Hoe ga je om met nieuwe media en technologie op het witte doek? Speelt het een rol in het leven van je hoofdpersonages, of laat je het, ten behoeve van het verhaal, zo veel mogelijk buiten beschouwing?

Tot het punt dat je er niet langer om heen kúnt werken: De mobiele telefoon is omnipresent in elke hedendaagse vertelling, en een karakter dat ‘net even geen bereik heeft’ is een filmcliché waar geen zelfrespecterend regisseur nog mee weg komt. Was een autotelefoon ten tijde van Gordon Gecko nog een flashy noviteit, nu vormen tweets, appjes en statusupdates via een mobiel een dermate rode draad in het verhaal, dat we sinds The Social Network en House of Cards gewend zijn geraakt ook die conversaties direct in beeld te zien.

Source: numrush.nl

De film volgt het verhaal van een groep middelbare scholieren en hun ouders als ze proberen om te gaan met de vele manieren waarop het internet hun relaties, de vorm van communicatie, hun zelfbeeld en hun liefdesleven heeft veranderd. Elk personage en elke relatie wordt op de proef gesteld en elk kiezen ze hun eigen weg, soms tragisch, soms hoopvol. Al snel wordt duidelijk dat niemand immuun is voor de enorme sociale verandering die is ontstaan door mobiele telefoons, tablets en computers.

Te huur vanaf 24 maart 2015

Op DVD vanaf 1 april 2015

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s