Vier op tien jongeren wordt online seksueel benaderd

Vier op de tien jongeren is ooit op internet door een onbekende op een seksueel getinte manier benaderd. Het gaat om erotische opmerkingen, een toegestuurde foto of pikante voorstellen. Driekwart van de jeugd die dit overkwam, was minderjarig.

 15 procent van de minderjarige jongeren heeft wel eens meegemaakt dat de onbekende ook daadwerkelijk probeerde een seksafspraak te maken.

De jongeren kregen het contact via social media of een chatbox op internet. Het ging om mensen die zij niet kenden. Dit blijkt uit het Eenvandaag Jongerenpanel in de uitzending van de Nationale Misdaadmeter vanavond, naar het onlinegedrag van jongeren tussen 12 en 24 jaar. Meisjes worden vaker online seksueel benaderd door onbekenden dan jongens. De helft van alle meisjes heeft dit meegemaakt, tegen een derde van de jongens.

Meiden zijn ook duidelijker dat ze hiervan niet zijn gediend: twee derde van de meisjes kapte het gesprek direct af, tegenover een kwart van de jongens. Ruim een derde van de jongens zette het gesprek voort. Bij de meiden deed 6 procent dat.

Sexting
Het is voor de politie lastig om dit soort onlinemisstanden aan te pakken, omdat de dader moeilijk is te achterhalen. Dat geldt ook voor het zogeheten ‘sexting’, waarbij jongeren wordt gevraagd om seksueel getinte foto’s van zichzelf te versturen.

40 procent van de jongeren heeft die vraag wel eens gekregen en een kwart heeft ook daadwerkelijk pikante foto’s van zichzelf verstuurd. Dat is vaak naar een bekende.

Source: www.ad.nl

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s