Snapchat bij jongeren populairder dan Instagram en Twitter

Twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruikt Snapchat. Daarmee is de dienst populairder dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder een representatieve groep Nederlandse jongeren.

Whatsapp blijft de populairste app onder jongeren: 87,1 procent van de ondervraagden heeft de chatapp geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Facebook bezet met 81,8 procent de tweede plek, ondanks berichten dat jongeren het sociale netwerk de rug toe zouden keren.

Snapchat is bezig aan een flinke opmars in Nederland. In januari bleek al dat het totale aantal gebruikers van deze app in een jaar tijd verdubbeld was naar 1,5 miljoen. Onder jongeren gebruikt 62 procent de app waarmee foto’s, berichten en video’s kunnen worden verstuurd. Dat komt neer bijna 900.000 jongeren.

App-gebruik

chart
Bron: Telecompaper© NU.nl

Snapchat is in korte tijd zeer populair geworden en is onder jongeren op meer smartphone geïnstalleerd dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter.

Minder dan 1 procent van de jongeren gebruikt nog Blackberry Messenger dat enkele jaren geleden heel populair was, juist onder de jongere doelgroep.

Maar, Whatsapp (87,1%) en Facebook 81,8%) scoren toch nog steeds fors hoger dan Snapchat (62%). (Facebook Messenger 59,9% en Instagram 59%).

See on Scoop.itICT in de school

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s