Meerkat-hype lijkt voorbij, ten gunste van Periscope | Tech

Meerkat heeft zijn platform geopend voor softwareontwikkelaars. De videostreamingdienst kan daardoor gemakkelijker door derden worden verwerkt in apps en andere programma’s. Op die manier hoopt Meerkat zich beter te kunnen onderscheiden van concurrent Periscope van Twitter. En dat is nodig, want na een vliegende start lijkt de hype Meerkat de strijd te verliezen.

Source: www.volkskrant.nl

Mayweather vs Pacquiao = Meerkat vs Periscope

De strijd tussen Meerkat en Periscope werd misschien nog wel het duidelijkst zichtbaar tijdens de ‘bokswedstrijd van de eeuw’: de Amerikaan Floyd Mayweather versus de Filipijn Manny Pacquiao, afgelopen weekeinde. Om die wedstrijd live op televisie te kunnen zien moest worden betaald, maar er waren veel storingen. 

Veel gebruikers van zowel Meerkat als Periscope namen daarom de match op met hun smartphone en zonden het rechtstreeks uit. Kabelaars traden meteen op tegen die piraterij, maar omdat er zoveel verschillende mensen waren die uitzonden was er op elk moment van de wedstrijd wel ergens een livestream te vinden. Niet Mayweather, maar Meerkat en Periscope waren de echte winnaars van de wedstrijd, concludeerden veel techsites.

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s