Masterclass Versterken Ouderbetrokkenheid – PO-Raad

Ouderbetrokkenheid is één van de inhoudelijke thema’s uit de regeling ‘Versterking samenwerking lerarenopleiding en scholen’.

Tien succesfactoren
Tijdens de masterclass gaan Peter de Vries (CPS) en Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) op dit thema in. Peter de Vries is werkzaam als principal-adviseur bij CPS en auteur van een aantal boeken over ouderbetrokkenheid. Hij begeleidt scholen in het traject ‘ouderbetrokkenheid 3.0’ bij het verbeteren van de samenwerking met ouders.

Mariëtte Lusse, lector op het thema ouderbetrokkenheid, promoveerde op een onderzoek naar het verbeteren van de samenwerking met ouders. Dit leverde een handreiking voor scholen op, gebaseerd op tien succesfactoren. Deze succesfactoren vormen ook de basis voor het beter opleiden van (aanstaande) leraren, zodat zij de samenwerking met ouders goed vorm leren geven.

Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor uitwisseling over de verbeteringen in de praktijken op scholen en het pabo-curriculum en de wijze waarop dit binnen OIS kan worden opgepakt. Wat zijn mogelijke verbeterstappen en hoe leiden we samen op rond het thema ouderbetrokkenheid? U kunt zich via onderstaande link voor deze masterclass inschrijven.

Source: www.poraad.nl

See on Scoop.itOuderbetrokkenheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s