TechYourFuture en Nieuws in de klas lanceren lespakket ‘Technonieuws in de klas’

TechYourFuture, het expertisecentrum voor techniekonderwijs, brengt in samenwerking met Nieuws in de klas het gratis lespakket ‘Technonieuws in de klas’ uit. Het pakket, dat is ontwikkeld door Codename Future, maakt leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs bewust van wetenschap en techniek in het nieuws. Wetenschap en techniek hebben grote invloed op ons leven, maar dat is niet altijd zichtbaar. Van het bakken van brood tot het betalen zonder bankpas: het kan niet zonder techniek. Door het nieuws gericht te volgen, zien leerlingen welke rol wetenschap en techniek speelt in hun eigen leefomgeving.

Technonieuws in de klas
Met het lespakket ‘Technonieuws in de klas’ onderzoeken leerlingen wetenschaps- en techniekonderwerpen in het nieuws en presenteren daarna hun bevindingen aan de klas. Zo ontdekken zij dat nieuwsmedia geschikte bronnen zijn om ontwikkelingen te volgen en leren zij kritisch kijken naar het gebruik van wetenschap en techniek in de samenleving. Het lespakket sluit aan bij Nederlands, techniek en de maatschappijvakken. Bovendien werken leerlingen aan ‘21st Century Skills’, mediawijsheid, informatievaardigheden en burgerschap.

Source: www.docentenplein.nl

Lespakket ontvangen
‘Technonieuws in de klas’ is gratis beschikbaar via http://codenamefuture.nl/technonieuws. Het lespakket bestaat uit drie onderdelen: een instructieles voor het digibord, een set opdrachtenbladen en een stappenplan. Via de Nieuwsservice van Nieuws in de klas zijn de benodigde (digitale) dag- en weekbladen kosteloos aan te vragen. 

See on Scoop.itVerzamelde lessen Mediawijsheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s