Binnenland :: Thema-uitzending social media

Sociale media spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. We facebooken, twitteren en instagrammen wat af. In een speciale thema-uitzending duiken we dieper in de digitale materie met onder meer de volgende onderwerpen:

Facts & Figures

Hoe vaak plegen we eigenlijk nog een ouderwets telefoontje en hoe zit het met het effect van social media op ons liefdesleven? Hoeveel tijd we gemiddeld kwijt zijn aan social media en welke mediavormen het meest gebruikt worden, dat zocht we voor u uit.

Daarnaast presenteert Gijs Rademaker de resultaten van een onderzoek naar social media onder het EenVandaag Opiniepanel en Jongerenpanel. Daaruit blijkt dat de helft (52%) van de jongeren minimaal drie uur per dag aan social media besteedt.

Iedereen kan je Facebookfoto’s gebruiken

De foto’s die je op Facebook plaatst kan iedereen zomaar gebruiken en daar kun je helemaal niets tegen doen. Dat ondervond ook de 19-jarige Brady Good toen Danny D. zijn foto gebruikte om met de 13-jarige Lisa Tuk in contact te komen. En dit gebeurt vaker; zelfs 5 tot 10% van alle Facebookaccounts schijnt nep te zijn.

Wordt The Circle werkelijkheid?

Super Stream Me, heet het nieuwste programma van de VPRO waarin televisiemakers Nicolaas Veul en Tim den Besten hun dagelijks leven 24/7 gaan streamen. Ze lieten zich inspireren door het boek The Circle van Dave Eggers, dat een futuristisch beeld schetst van een wereld waarin werkelijk alles deelbaar en openbaar is. Hoe realistisch is dit toekomstbeeld? En wat doet het met ons,  nu er zoveel over ons bekend is en we zo goed te volgen zijn.

In de studio

Met sociaal wetenschapper Linda Duits, gespecialiseerd in jeugd- en populaire cultuur, praten we over de verschillende zorgen rondom social media en waarom mensen het zo interessant vinden om hun leven online te delen. Volgens haar mogen we trots zijn op hoe Nederlandse jongeren omgaan met social media. Ze zijn zich heel goed bewust van kwesties als privacy en passen hun media gebruik daarop aan. Waar moeten we wel en niet bang voor zijn en hoe gaan sociale media zich verder ontwikkelen?

Sourced through Scoop.it from: binnenland.eenvandaag.nl

Terug te kijken via de website.

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s