’65-Plusser vooral online voor sociale contacten’

Senioren die wel eens online actief zijn, doen dat voornamelijk om contact te houden met vrienden, familie en kenissen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 500 65-plussers, die gemiddeld drie verschillende digitale apparaten in huis blijken te hebben.
Dat contact wordt vooral onderhouden via e-mail, maar in meer dan de helft van de gevallen ook via Facebook. 50 procent van de ondervraagde senioren geeft tevens aan te WhatsAppen en te sms-en. 37 procent heeft via internet opnieuw contact kunnen zoeken met vrienden van vroeger.
Onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel concludeert dat de helft van de senioren inmiddels niet meer zonder de digitale wereld kan. Naast sociale contacten, krijgen ondervraagden ook het gevoel met de tijd mee te gaan en voelen ze zich er onafhankelijk door. Dat uit zich onder meer in internetbankieren en online shoppen.
Laptops, tablet en smartphones gaat in 6 op de 10 gevallen ook mee op vakantie, vooral om contact met het thuisfront te houden. Maar ook om het nieuws te lezen en de weg te vinden.

Sourced through Scoop.it from: www.telegraaf.nl

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s