Vernieuwde site is live! – Week van de Mediawijsheid

De campagnewebsite is live! Op deze website kun je meer informatie vinden over de Week van de Mediawijsheid, activiteiten tijdens deze week, informatie over het thema en meer. In aanloop naar de campagne in november wordt de website verder aangevuld.

De Week van de Mediawijsheid is van 20 t/m 27 november 2015. Dit jaar staat het thema ‘Media & Respect’ centraal en gaan we met kinderen, jongeren, ouders, professionele én andere mediamakers in gesprek over hoe iedereen op een respectvolle manier media kan maken.

Online respect gaat verder dan een like

Nooit eerder was het zo eenvoudig om snel met anderen in contact te komen, ervaringen te delen of in discussie te gaan. Met wie dan ook, waar dan ook ter wereld. De mogelijkheden van internet en sociale media zijn ongekend. Maar ondertussen zijn we met elkaar zo snel en massaal gaan communiceren dat zorgvuldigheid, privacy bescherming en het ‘even tot tien tellen’ er vaak bij inschieten. De druk om snel te publiceren, het verlangen naar nieuwswaarde en naar een groot bereik winnen het dikwijls van integer handelen. In de jacht op veel ‘likes’ vormt het delen van schokkende beelden, kwetsende teksten of privacygevoelige informatie al lang geen taboe meer.

We beschikken al tijden over beroepscodes voor journalistiek en reclame waarin we met elkaar afspraken hebben gemaakt over ethisch verantwoord handelen. Maar deze blijken met de komst van sociale media en de vele nieuwe gebruikers steeds minder toepasbaar of relevant. Wordt het niet hoog tijd om een nieuwe ‘beroepscode’ te maken die voor álle mediamakers geldt en door iedereen wordt gerespecteerd – zowel voor professionals als voor amateurs?

» Lees hier meer over de campagne

Doe jij ook mee?

In aanloop naar de Week van de Mediawijsheid wordt de website aangevuld met meer informatie. Wil je meedoen aan de Week van de Mediawijsheid? Lees hoe je als school, bibliotheek of professional kunt deelnemen aan de campagne. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Sourced through Scoop.it from: weekvandemediawijsheid.nl

See on Scoop.itVerzamelde lessen Mediawijsheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s