‘Dreumes met iPad is kindermishandeling’

Kinderen onder de twee jaar een iPad geven is vergelijkbaar met kindermishandeling omdat de op het scherm getoonde digitale wereld hun kijk op werkelijkheid kan vervormen. Dat beweert de Britse psycholoog Dr. Richard House.

Door jonge kinderen gebruik te laten maken van slimme apparaten speel je volgens House Russische roulette met hun ontwikkeling. “Om kinderen in verwarring te brengen wanneer ze nog nauwelijks greep hebben op deze wereld, door ze kennis te laten maken met virtuele techno-magische werelden, is absoluut een absurde omkering van de natuurlijke orde der dingen”, zo laat House weten aan Nursery World.

Hij wijst er op dat de virtuele wereld ook volwassenen in de war kan brengen en dat dit nog in veel grotere mate geldt voor jonge kinderen waarvan de hersenen zich nog in zeer vroeg ontwikkelingsstadium bevinden.

House is de oprichter van de Early Childhood Action, een organisatie die campagne voert tegen ouders die jonge kinderen toestaan te spelen met digitale apparatuur met aanraakschermen.

Sourced through Scoop.it from: www.telegraaf.nl

Er wordt niet verwezen naar enig onderzoek.

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s