Tiener in de cel om chantage via Snapchat

Tiener in de cel om chantage via Snapchat

Een Britse tiener moet een jaar de cel in omdat hij twee jongens van veertien chanteerde via Snapchat. Ze moesten hem naaktfoto’s en -filmpjes sturen, anders zou hij hun sociale media- en op Xbox-accounts hacken.

De 17-jarige probeerde nog tien anderen te chanteren, maar die werkten niet mee. De politie vond in totaal 362 foto’s en 36 video’s, meldt de York Press.

“De chantage vond plaats in een periode waarin hij in de war was en worstelde met zijn identiteit”, zegt zijn advocaat. Maar de rechter vindt dat geen excuus: “Ik kan me niet voorstellen hoe heftig het voor de slachtoffers moet zijn geweest”, zegt hij.

Ze moeten zich zo geschaamd hebben. En als er niet was ingegrepen, dan zouden de beelden ook nog verspreid zijn. Binnen én buiten de school.

De rechter

Sexting

In Groot-Brittannië treedt de politie hard op tegen sexting. Iedereen ouder dan tien die een naaktfoto of -filmpje van iemand jonger dan achttien verspreidt, kan worden gearresteerd. De straffen kunnen hoog oplopen: tot tien jaar celstraf en een aantekening voor een zedendelinquent.

Sourced through Scoop.it from: nos.nl

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s