Tiener zwaargewond na mislukte ‘internet challenge’ – HLN.be

Een nieuwe uitdaging verovert het internet. Het gaat om de ‘duct tape challenge’ waarbij iemand met tape vastgebonden wordt. De uitdaging bestaat erin om zich tegen de tijd te bevrijden. Beelden van de poging worden dan via sociale media verspreid. Een poging liep in Washington bijna faliekant af. Een 14-jarige ligt na een val zwaargewond in het ziekenhuis en zijn moeder wil jongeren waarschuwen voor de gevaren van het fenomeen: “Ik wil dat iedereen eens goed nadenkt. Die duct tape challenge houdt zoveel gevaren in!”, zegt ze in een reactie aan de nieuwszender Kiro7.

Na ondermeer ‘planking’ en de ‘condoom challenge’ verovert die uitdaging die niet zonder gevaren is het internet.

Op 16 januari liet de 14-jarige Skylar Fish zich door vrienden met tape vastbinden aan een lantaarnpaal op straat. Hij probeerde zich als een volleerd boeienkoning tegen de tijd te bevrijden maar de jongen viel en raakte met de linkerkant van zijn hoofd een raamkozijn. “Zijn oogkast werd verbrijzeld en een oogzenuw knapte. Hij liep ook verwondingen op aan zijn hoofd”, aldus zijn moeder. Of de jongen opnieuw zal kunnen zien uit zijn linkeroog is nog lang niet zeker. “Het scheelde geen haar of hij was er niet meer”, aldus Sarah Fish. “Als een vriend hem niet op z’n zij gelegd na zijn val dan zou hij een beroerte gekregen hebben of zou hij misschien wel gestikt zijn in zijn bloed.”

Zelf herinnert de tiener zich nauwelijks iets van zijn val. “Maar ik heb veel geluk gehad en ben blij dat ik nog leef.” Intussen staan er al meer dan 200.000 video’s van ‘duct tape challenges’ op YouTube waarbij mensen zich laten vastbinden aan palen of bomen.

Sourced through Scoop.it from: m.hln.be

See on Scoop.itICT in de school

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s