Facebook komt met 5 nieuwe emoji’s naast like-knop

Het wordt straks mogelijk om op Facebook je mening anders te geven dan met een duimpje. Er zijn vijf nieuwe emoji’s getest en goed bevonden. De knoppen worden  binnenkort uitgerold, zo heeft Facebook-topman Chris Cox gezegd in een interview met Bloomberg.

Facebookers kunnen naast de like-knop hun gevoelens ook uiten met tekentjes die staan voor boosheid, verdriet en liefde. Facebookbaas Mark Zuckerberg zei in september al dat het bedrijf alternatieven voor de like-knop zocht, omdat gebruikers die knop bij slecht nieuws vaak vervelend vinden. ,,Wij willen dat mensen de mogelijkheid hebben om empathie aan te geven, want niet elk moment is een leuk moment.”

Het bedrijf begon in zes landen tests om de alternatieven te onderzoeken, waaronder Ierland en Spanje. Vijf emoji’s doorstonden de tests. De figuurtjes voor boos, verdrietig, wauw, haha en liefde zullen in het systeem worden opgenomen en kunnen binnenkort worden aangeklikt, aldus Cox. Dan wordt het ook mogelijk om met één klik te reageren op berichten over echtscheidingen of aardbevingen zonder een ongepaste ‘vind ik leuk’ uit te delen.

Volgens Bloomberg wordt er dagelijks 6 miljard keer op de like-knop geklikt. Dat is meer dan het aantal zoekopdrachten dat Google op een dag krijgt. Het persbureau zegt dat de verandering minstens zo enorm is als wanneer Coca Cola het geheime recept zou veranderen. Facebookers hoeven zich geen zorgen te maken over de duim – die blijft gewoon staan.

Sourced through Scoop.it from: www.ad.nl

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s