Stappenplan ‘omgaan met sexting’ – Bureau Jeugd & Media

Wat te doen bij sexting (naakfoto/filmpje op school)? In zes heldere stappen beperkt u schade en herstelt de rust en sociale veiligheid op school.

Op het symposium ‘Met alle respect’ deelden we in onze workshop ‘Sociale Veiligheid 2.0′ een stappenplan uit voor het omgaan met naaktfoto’s (sexting) op school. Door de zes helder omschreven stappen te volgen en te vertalen naar de eigen situatie, werkt u aan het beperken van de eventuele emotionele schade voor betrokkene(n) en het herstellen van de rust en sociale veiligheid op school. Een onmisbaar instrument voor scholen dus.

Dit stappenplan (gemaakt door Solange Jacobsen en Jacqueline Kleijer) werd zo enthousiast ontvangen dat deze direct gefotografeerd en verspreid werd. Waarmee de werking van sociale media maar weer eens benadrukt wordt. De behoefte bleek groot en daarom hebben we een versie gemaakt die vanaf nu te downloaden is. Hoort, zegt het voort (share, RT enz.).

Ondertussen werken wij aan een interactieve versie, waarbij het stappenplan verrijkt wordt met uitgebreide achtergrondinformatie.

Voor informatie, zoals ondersteuning bij implementatie, kunt u contact met ons opnemen. We denken graag mee. Het contactformulier vindt u hier.

Klik hier om het Stappenplan ‘Help, er circuleert een naaktfoto/seksfilmpje op mijn school’ te downloaden.

Sourced through Scoop.it from: www.bureaujeugdenmedia.nl

See on Scoop.itVerzamelde lessen Mediawijsheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s