Fun & veilig online – samen bespreken in de klas of aan de keukentafel

Internet biedt veel mogelijkheden. We kunnen tegenwoordig veel meer dan tien jaar geleden; online shoppen, status delen via Facebook of Instagram, het is de normaalste zaak van de wereld. Internet heeft ons veel gebracht en er komt nog veel meer aan. Het zal vast niet lang meer duren voor onze koelkast zelf een nieuw pak melk bestelt bij de supermarkt online.

Ook onze kinderen zijn veel meer online. Peuters van nog geen jaar weten al wat swipen is en kinderen van 6 jaar weten waarschijnlijk meer van YouTube dan jijzelf. Een goede ontwikkeling dat onze kinderen zo digitaal vaardig zijn, maar ook wel een beetje beangstigend. Want hoe controleer je wat je kinderen allemaal online doen? En hoe stimuleer je kinderen om te profiteren van het digitale tijdperk, maar bescherm je ze tegelijkertijd tegen de gevaren? Want het internet brengt weer hele andere problemen met zich mee dan buitenspelen.


Meer over internet en veiligheid lees je in het Dossier Safer Internet.


Om daar een antwoord op te geven helpt Microsoft graag in de zoektocht naar deze balans. Kijk eens naar de ‘familie settings’ die standaard in Windows zitten, die kunnen je helpen om je kinderen stap voor stap kennis te laten maken met het internet. Maar kinderen moeten zelf ook bewust leren omgaan met het internet en alles wat daarbij komt kijken. Daarom hebben we een handleiding gemaakt voor ouders en leraren om veilig onlinegedrag van kinderen bespreekbaar te maken, thuis of in de klas. De presentatie is vrij in gebruik, dus vind jij het leuk om hiermee aan de slag te gaan? Vraag dan aan de leraar in de klas van jouw kinderen of je deze les veilig & fun online kan geven als gastdocent.


Bekijk de presentatie ‘Fun & veilig online’.

 

Sourced through Scoop.it from: blogs.microsoft.nl

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s