Andere schoonheidsidealen nu! #mooiaanjou

Een nieuwe hashtag is ontstaan: #mooiaanjou! De hashtag werd bedacht door Sensoa’s jongerenplatform en wil andere schoonheidsidealen dan deze uit de media tonen. Op maandag 15 februari, de eerste dag van de Week van de Lentekriebels proberen zij met de hashtag een sociale mediastorm te veroorzaken. En misschien blijft de hashtag ook daarna leven.

Vlaamse jongeren voelen zich over het algemeen vrij goed in hun vel. Toch is er een groep jongeren die zich minder goed voelt. Te vaak is dat omwille van zorgen om hun uiterlijk. En dat is zeker niet enkel het geval bij meisjes. Jongens kunnen evengoed moeite hebben met hoe ze eruit zien. Onderzoek door Sensoa wees uit dat tieners het vooral moeilijk hebben met er anders uitzien dan anderen. Terwijl dat wat anders is hen juist mooi maakt.

De hashtag #mooiaanjou wil foto’s laten zien van de kleine dingen die instagrammers, tweeps, facebookers en tumblers mooi vinden aan een vriend of vriendin. Het zijn foto’s van een mooie glimlach, leuke sproetjes, twinkelende ogen, pronte kaaklijnen, zalige jukbeenderen, elegante enkels, slanke vingers, krullend haar, enzovoort. Juist die dingen die iemand ‘anders’ maken en tegelijk ook mooi.

Lies Verhetsel (Sensoa): ‘Het heeft niet zoveel zin om jongeren te vertellen dat beelden uit de media bewerkt zijn en dat echte mensen er niet zo uitzien. De boodschap die overblijft is toch nog: je kan er niet zo uit zien, maar dat is wel het ideaal. Het is beter om alternatieve idealen te creëren.’ De hashtag #mooiaanjou wil precies dat doen. Sociale media zijn dé plek waar veel onrealistische schoonheidsidealen de ronde doen. Deze nieuwe hashtag kan samen met broertjes en zusjes als #bodyposi #beautyisnotgeneric en #selfiefails een tegengewicht bieden. We zijn helemaal in de sfeer van valentijn. Hét moment om met #mooiaanjou een complimentje te geven aan wie je graag ziet.

Steun de thunderclap die op maandag 15 feb om 8u automatisch een post met de hashtag verstuurt van jouw accounts.

Sourced through Scoop.it from: www.allesoverjeugd.be

See on Scoop.itMediawijsheid en ouders

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s